Undgå polering af badekar

advertorial

Er du træt af at polere dit badekar uden resultater? Så læs med her.

Polering kan skade dit badekar

Måske har du forsøgt at fjerne de grimme kalk aflejringer ved hjælp af polering med kalkfjerner. Men polering af badekar kan faktisk i mange tilfælde gøre ondt værre.

Hvis emaljen allerede er beskadiget vil du kunne forværre denne skade ved at tilføje kalkfjerner som er baseret på syre og derfor ætser. Når et badekar når det stadie af slitage hvor kalk aflejrer sig i emaljen er det et tegn på at emaljen ikke rigtig kan mere, og derfor skal udskiftes med en nye og frisk en af slagsen.

Til dette formål bør du alliere dig med en dygtig badekarsmaler som kan forestå renovering af badekar ved hjælp af reemaljering. Denne proces er både billigere og hurtigere end en udskiftning af badekarret. Og så får dit badekar nyt liv i form af en stærk emalje som kan holde til mange karbade i fremtiden.

Kan jeg selv foretage en reemaljering?

Det kan ikke anbefales at du selv giver dig i kast med renovering af badekar. Reemaljering er en relativt omstændelig proces som kræver et vist håndelag, en god portion tålmodighed, og professionelt udstyr.

Når en badekarsmaler udfører en reemaljering vil dit badekar først blive slebet indvendigt, og diverse ujævnheder spartles ud således at overfladen fremstår glat og ensartet. Dernæst vil de enkelte emalje komponenter påføres lag for lag.

Først males epoxy grunderen på, og herefter sprøjtelakeres de afsluttende lag af polyurethan. Denne proces tager cirka fire timer. Allerede efter et døgn vil emaljen have opnået en hårdhed der gør at du kan bruge dit badekar igen. Og så vil du kunne have glæde af karret i mange år fremover.

Du kan finde din lokale badekarsmaler Emaljespecialisten i København – læs mere på https://www.emaljespecialisten.dk/polering-af-badekar/