regnskoven

Red regnskoven inden den forsvinder

Red regnskoven inden den forsvinder

Regnskove verden over forsvinder hurtigere og hurtigere. Det gælder derfor om at få dem reddet, inden det er for sent. Det gælder i øvrigt også alle andre skove i verden og i Danmark samt de dyr, der lever i skovene. 

Mange organisationer kæmper hver dag for at redde regnskovene rundt omkring i verden. Det er et hårdt arbejde, som kræver støtte fra alle os andre, for at arbejdet kan fortsætte. 

Hvis du gerne vil hjælpe organisationer, så de kan fortsætte det gode arbejde, så skal du bare finde den måde du helst vil støtte på – der findes nemlig flere forskellige måder. 

Hvilken måde vil du støtte en organisation på?

Vælg den måde du foretrækker. Vil du helst indbetale et fast beløb hvert kvartal, hver måned eller hvert år? Eller vil du hellere have en lidt mindre bindende ordning? 

Du kan også købe gaver fra organisationen fremover, når der skal købes fødselsdagsgaver eller julegaver. Mange organisationer sælger fine vare, som eksempelvis en sød bamse, lækre skærebrædder, flotte plakater og lignende. Det hele har en bid af ‘red regnskoven’. 

Bamserne er lavet i bæredygtige og nedbrydelige materialer, skærebrædderne af miljøvenlige materialer og plakater af søde orangutanger eller flotte regnskove. Find et stort udvalg lige her: https://shop.verdensskove.orgDu kan sagtens købe gode gaver med hjertet på det rette sted og stadig støtte en god sag. 

Derfor forsvinder regnskovene mere og mere

Regnskovene bliver udryddet mere og mere på grund af os mennesker. Det er der forskellige grunde til. 

Mange af de rigere lande bruger rigtig mange af råvarerne fra regnskovene. Enten de råvarer som kommer direkte fra regnskovene eller de råvarer som kommer fra plantagerne, der i dag ligger der hvor regnskovene engang lå. 

Udover at der hentes råvarer fra regnskovene, så er fattigdommen også en stor årsag til at regnskovene bliver udryddet. Jorden i regnskoven bliver udryddet af fattige mennesker, som ikke er vant til at overleve i en regnskov. De skal derimod bruge jorden for at overleve.