Hvornår har man et alkoholmisbrug?

Hvornår har man et alkoholmisbrug?

Et misbrug er, uanset om misbrugets objekt er alkohol, sex, piller eller hårde stoffer, et forbrug, som har taget overhånd. Du kan udvikle et misbrug af stort set alt – og det er karakteristisk for et misbrug, at det altid er skadeligt for dig. For eksempel er et afhængigheds betinget misbrug af spil og gambling ikke nødvendigvis skadeligt for din krop, idet du ikke indtager store mængder af en giftig substans. Misbruget kan dog være skadeligt for dit liv – mange ludomaner mister både familie, venner og job, og lægger samtidig deres privat økonomi i ruiner som følge af deres sygdom.

Alkoholmisbrug – et problem i vækst

Når du er fanget i et substans misbrug, som for eksempel alkoholmisbrug, pilleafhængighed eller narkomani, vil du samtidig opleve stoffets negative påvirkning af din krop. Med alkohol forholder det sig sådan, at alkohol er et af de mest vanedannede rusmidler i verden.

Samtidig er alkohol frit tilgængeligt på det danske marked. Er du blot fyldt henholdsvis 15 eller 18 år, er øl, vin eller hård spiritus til at skaffe i samtlige supermarkeder og dagligvare butikker, samt i de fleste kiosker og på mange tank stationer. Og i en kultur som den danske er der ingen, der ser skævt til én hvis man bliver grundigt besoffen ved en festlig eller social lejlighed – tvært imod.

Derfor er det meget nemt at udvikle et alkoholmisbrug i et land som Danmark, hvor holdningen til et stort alkohol indtag er temmelig liberal. Og det kan være svært for omverdenen at spotte, hvornår man er alkoholiker og ikke blot særligt festligt anlagt.

Kom ud af dit alkoholmisbrug med en effektiv alkoholbehandling

Til alt held er hjælpen nær, i form af professionel behandling af alkoholmisbrug på et behandlingscenter. Du kan læse mere om professionelt superviseret alkoholbehandling efter Minnesota modellen på behandlingscentersoebypark.dk