Gør din skorsten klar til vinteren

advertorial

De koldere tider er virkelig kommet, og derfor er vi alle begyndt at tænde for radiatoren eller gulvarmen, for at få dejlige varme rum at opholde os i. Hvis du er en heldig ejer af en skorsten, så skal du overveje at få den renset og gjort klar til de mange kolde vinterdage. Læs med her i dette indlæg om, hvorfor du skal rense din skorsten, og hvordan du finder en skorstensfejer til dit hus.

 

 

Hvorfor skal jeg rense min skorsten?

En skorsten er en praktisk måde at få varme ind i dit hus på, idet varmen fra din pejs kan slippe ud i dit hjem og lune godt. Problemet er, at denne røg indeholder meget aske og sod, som ikke bare forsvinder, efter at de er blevet sendt ud af din varme pejs. Denne sod og aske kan med tiden samle sig i skorstenen sammen med andet støv og affald fra luften. Det kan føre til en større risiko for brandfare i dit hjem, fordi der kan sidde så meget rester af sod i din skorsten. Derfor skal du rense din skorsten. Du kan ikke selv rense din skorsten, fordi det kræver særligt udstyr og viden, som en skorsten har mere forstand på.

 

Hvad en skorstensfejer gør

En skorstensfejer kommer hjem til dig og foretager en inspektion af skorstenen. De vil sandsynligvis have en særlige type kamera med, så de kan se, hvordan din skorsten ser ud indefra. Skorstensfejeren vil undersøge, om du skal have skorstenen repareret eller renset. Hvis du har brug for en rensning, vil skorstensfejeren bruge en række forskellige børster og stænger for at få arbejdet gjort. Herefter står du tilbage med en ren skorsten, der er klar til brug. I nogle tilfælde kan skorstensfejeren endda tage sig af reparationer umiddelbart efter, at han har renset din skorsten.

 

Hvordan finder jeg en god skorstensfejer?

Du bør starte med at kigge online for at finde en skorstensfejer, der er tæt på dig. Her kan du søge efter skorstensfejer i Nordjylland, hvis du kommer fra den del af landet. Du kan derefter kontakte dem og bede om et tilbud. Det er vigtigt, at tilbuddet indeholder, hvad de vil gøre, så du ved præcis, hvad rensningen indebærer.