Få et uvildigt autoværksted til at godkende dit bilkøb

Når du skal købe en ny brugt bil, er der flere ting du bør forholde dig til, inden du underskriver en købsaftale. Det er uanset om du køber et lig eller en næsten ny Audi til flere hundrede tusinde kr. Det har heller ingen betydning om du køber hos en forhandler eller hos en privat sælger.

Du skal gøre dit hjemmearbejde. Er det en gammel bil er det vigtigt at du kigger på totalomkostningerne. Hvad koster bilen om året i faste omkostninger. Ved siden af salgsprisen. Hvilke omkostninger er der af mekanikerregninger, hvad koster bilen i vægt og grønneafgifter. Ofte vil det være bedre at købe en nyere bil som koster mindre i afgifter og mekanikerregninger.

For både nye og ældre biler er det vigtigt, at du besøger en uvildig mekaniker og får undersøgt bilen. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Frederikshavn

Det vigtige besøg hos din automekaniker

Det kan umiddelbart virke som et overkill at besøge en uvildig automekaniker, især hvis du overvejer at købe en brugt bil hos en forhandler. Her har bilen ofte været en tur forbi en mekaniker inden den sælges samtidig med at der er 2 års reklamationsret. Modsat hvis du har købt hos en privat sælger.

Alligevel bør du sikre dig selv ved at køre forbi en uvildig sælger. FDM og andre undersøgelser har vist at de i gennemsnit finder en 6-8 fejl. Det er fejl der skal laves eller også udløse en rabat. Husk også at en nysynet bil ikke er det samme som en fejlfri bil. Det betyder alene, at den er lovlig at køre i.

Udover at bilen skal en tur omkring mekanikeren, skal du også ud og køre en lang tur. Hvis du under køreturen oplever flere fejl, skal mekanikeren enten udbedre dem eller også skal de udløse endnu et prisnedslag.